- Autor: vehicle
- Doba přípravy (min.): 60
- Uživatelský recept
- Porce: 4.00
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Kuřecí prsa bez kůže | 50 |
Strouhanka | 35 |
Rýžové nudle syrové | 35 |
Voda | 2000 |
Bujón suchý stav | 10 |
Mrkev | 100 |
Petržel - nať | 10 |
Petržel - kořen | 50 |
Česnek | 10 |
Vejce celá průměr | 110 |
Játra kuřecí | 50 |
Energetická hodnota celkem: 2738 kJ
Bílkoviny (g): 44,
Tuky (g): 17,
Sacharidy (g): 80,
SAFA (g): 6,
Cukry (g): 16,
Vláknina (g): 6,
Sůl (g): 1
Energetická hodnota na 1 porci: 685 kJ
Bílkoviny (g): 11, Tuky (g): 4.3, Sacharidy (g): 20, SAFA (g): 1.5, Cukry (g): 4, Vláknina (g): 1.5, Sůl (g): 0.3
Postup přípravy
koupíme nějaký ten kuřecí skelet,karotku,petržel - to dáme s kořením vařit...kuř. játra, kuřecí maličkaté prsíčko..strouhanku,sůl,pepř,cibuli,česnek, petrželovou nať,vajíčka. Z jater,části strouhanky,česneku,soli, pepře,vajíčka a části naťe rozmixujeme těstíčko na knedlíčky. Totéž s kuřecím prsíčkem, ale bez česneku. Když máme zeleninu uvařenou, vytáhneme vše a do vývaru začneme tvarovat knedlíčky, když se všechny vytvarujeme, přikryjeme pokličkou a vaříme tak 5 min, mezitím si nakrájíme zeleninku a poté hodíme zpět do polévky. Vedle uvařené nudle naservírujeme na telíř, zalejeme polévkou posypeme petrželovou natí a hotovo :)
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.